Museus a Amsterdam

Rijksmuseum AmsterdamL´oferta de museus a Amsterdam és impressionant. Hi ha més de cinquanta d´ells i de tots tipus, que mostren des d´obres de l´època daurada de l´art pictòric holandés fins a museus especialitzats en sexe, erotisme, marihuana o tortura ... perquè, és clar, malgrat tot, Amsterdam segueix sent Amsterdam!!

No probem de donar una relació exhaustiva de tots els museus i gal.leries de la ciutat, sinó tan sols fer un esbós d´alguns que trobem poden ser interessants per al visitant primerenc.

Rijksmuseum

Museu d´art nacional que exhibeix els grans mestres de la pintura del segle XVI. És el museu més gran dels Països Baixos amb més d´un milió de visitants cada any.
Adreça: Stadhouderskade, 42, a l´anomenat Parc dels museus.
Horari al públic: dimarts a divendres de les 10 a les 17 hores, dissabte i diumenge de les 13 a les17 hores, dilluns tancat.
www.rijksmuseum.nl

Van Gogh Museum

Museu dedicat a l´obra del cèlebre holandès. Alberga, a més de la col.lecció permanent dedicada a Vincent Van Gogh, exposicions temporals, que es poden consultar al seu lloc web.
Adreça: Paulus Potterstraat 7, Parc dels museus.
Horari al públic: diàriament de les 10 a les 18 hores, divendres obert fins les 22 hores.
www.vangoghmuseum.nl

Stedelijk Museum

Museu d´art contemporani estatal, dedicat a l´art contemporani i modern.
Adreça temporal (fins l´any 2008 degut a renovació): Oosterdokskade 5, pisos segon i tercer (al costat de l´Estació Central).
Horari al públic: diàriament de les 10 a les 18 hores, dijous obert fins les 21 hores.
www.stedelijk.nl

La casa d’Ana Frank

Casa on la família Frank va refugiar-se durant dos anys per escapar de la persecució nazi contra el poble jueu. Aquí, Ana va escriure el seu famós diari durant la Segona Guerra Mundial. Es pot visitar “la casa del darrera” on va viure la família. L’original del seu escrit forma part de l’exhibició permanent del museu.
Adreça: Prinsengracht 267/al costat de l’esglèsia Westerkerk.
Horari al públic: diàriament de les 9 a les 19 hores.
www.annefrank.nl

La casa de Rembrandt

Casa on va viure l´artista dels anys 1639 al 1659 i lloc on varen ser creades moltes de les seves obres. També mostra una col.lecció de retrats de persones que el varen inspirar.
Adreça: Jodenbreestraat 4.
Horari al públic: dilluns a dissabte de les 10 a les 17 hores, diumenge de les 13 a les 17 hores.
www.rembrandthuis.nl

Museu d´història d´Amsterdam

Museu dedicat a la ciutat i la seva història, des dels inicis de la mateixa fins el seu creixement tant cultural com comercial. Està senyalitzat de manera que el visitant es pot concentrar en un període determinat de la història d´Amsterdam. Es troba emplaçat al voltant d´una sèrie de preciosos patis interiors.
Adreça: Nieuwezijds Voorburgwal 357, St. Luciensteeg.
Horari al públic: dilluns a divendres de les 10 a les 17 hores, dissabte i diumenge de les 11 a les 17 hores.
www.ahm.nl

Museu Amstelkring

"Nostre Senyor a l´àtic", una petita joia ubicada al bell mig del Barri Vermell. Esglèsia clandestina durant la Reforma Catòlica d´Amsterdam que comprén una casa amb dues petites cases adosades al darrera. Totalment restaurat. Alberga una capella i una important col.lecció d´art sacre.
Adreça: Oudezijds Voorburgwal 40.
Horari al públic: dilluns a dissabte de les 10 a les 17 hores, diumenge de les 13 a les 17 hores.
www.museumamstelkring.nl

Esglèsia nova (Nieuwekerk)

Aquesta esglèsia d’estil gòtic alberga exposicions especialitzades durant tot l’any. També s’organitzen concerts d’òrgan i altres tipus de música clásica.
Adreça: Plaça Dam.
Horari al públic: dilluns a diumenge de les 10 a les 18 hores, dijous fins les 22 hores.
www.nieuwekerk.nl

Museu d´història jueva

Mmuseu que consisteix en quatre sinagogues, la més antiga data del segle XVII i alberga una interessant col.lecció. Mostra la història, religió i cultura dels jueus als Països Baixos.
Adreça: Jonas Daniel Meijerplein 2-4.
Horari al públic: dilluns a divendres de les 11 a les 17 hores.
www.jhm.nl

Museu de la resistencia (Segona Guerra Mundial)

L’exhibició principal d´aquest museu mostra el naixement i creixement de la resistència holandesa contra l’ocupació nazi durant la Segona Guerra Mundial.
Adreça: Plantage Kerklaan 61.
Horari al públic: dimarts a divendres de les 10 a les 17 hores, dissabte, diumenge i dilluns de les 12 a les 17 hores.
www.verzetsmuseum.nl

Museu del tròpics

Museu del tròpics és un dels museus més intrigants d’Amsterdam i està regentat pel Reial Institut dels Tròpics, una fundació dedicada a l’estudi de les cultures d’àrees tropicals d’arreu del món.
Adreça: Linnaeusstraat 2.
Horari al públic: dilluns a diumenge de les 10 a les 17 hores.
www.kit.nl

NEMO

Aquest museu de la ciència i la tecnologia es troba al costat de l’estació central i el nou emplaçament del Stedelijkmuseum. L’edifici en ell mateix ja és mereixedor d’una visita, dissenyat per l’arquitecte Renzo Piano, té forma de vaixell gegant de color verd. A l’estiu des del terrat es poden apreciar unes boniques vistes d’Amsterdam. És també un dels únics museus on el visitant pot interaccionar, experimentar i … tocar-ho tot! (Molt interessant per als nens).
Adreça: Oosterdok 2.
Horari al públic: dimarts a diumenge de les 10 a les 17 hores, dilluns tancat.
www.e-nemo.nl

Passi d’entrada lliure a tots els museus

Amsterdam ofereix la possibilitat d’adquirir un passi per un preu marcat, que permet l’entrada a tots els museus, us il.limitat del transport públic, i una excursió pels canals de la ciutat. Pot trobar més informació a Amsterdam Pass (I amsterdam card).

Museumkaart

Museumkaart accés lliure a més de de 400 museus
Ideal per a qui vol visitar tota Holanda. Pot trobar més informació a Museumkaart.